Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Te jó Ég, Fruzska, mennyi szépség! Gyönyörű dolgokat sütöttél! Na meg Limara...az a 6os fonat.. sok a héja???? Legszívesebben csak sercliket ennék! ( érdekes mód, mindig az enyém lesz vhogy... )
Sipike az ételkészítésnél is a tk.tönköly lisztet használhatod sűrítésre,kis mennyiségben. Cristina pedig még palacsintatésztát,meg egyebeket is átdolgozott cukrosoknak megfelelő formára.
Christina tud neked tanácsot adni, recepteket is, ő mindíg csinál ilyesmiket. Reggelente lehet őt itt találni. De inkább menj az általánosba ott hamarabb választ kapsz a kérdéseidre.
Sipike ne ragaszkodj a kész liszthez szerintem sem, én is sütök a cukorbeteg szomszédomnak, írd meg mennyi szénhidrát lehet egy alkalommal neki,és tudunk receptet adni neked. Ezek már kikísérletezett és ch-ra kiszámolt recik, ha pontosan betartod nem lehet gond.
Cukrosoknak a legjobb a tönkölyliszt, abból is a teljeskiőrlésű,mert ez szívódik fel a leglassabban, és nem dobja meg a vércukorszintet hirtelen. Pont ma sütök a szomszédomnak is zsemlét, neki egy zsemlében lehet 30 ch, erre megvan a tuti receptem, ha kell megírom neked emilben akár.
Bal oldalon alul a Receptek között találsz egy olyan részt,hogy Diétás kenyérfélék és sütemények receptjei ,ebben is sok jó recept van.
Szia! Nem kell bekevert liszt, csak arra gondoltam, ha véletlenül nagyon drasztikussá válna a diétája, akkor használnám azt... A lehetőségem meglesz - ez csak a gépválasztást befolyásolta -. Egyébként így gondoltam, ahogy tanácsolod: saját keveréssel, saját (illetve már kipróbált )receptekkel, arányokkal. Gondoltam találok itt majd cukorbeteget...Biztos lesz, aki tapasztalatból tud segíteni
Muszáj kész bekevert lisztet venned? Vannak itt cukrosok, akik maguk sütik a kenyeret, és ők állítják össze a keveréket is. Sokkal olcsóbb és finomabb.
Nekem AFK tipusú gépem van elmúlt 2 éves, 60-70 dkg-os kenyeret is sütök vele.
Köszönöm. Ezek szerint ismernem kellene ezt a min. mennyiséget. A férjemről kiderült, hogy 2.típusú diabétesze van, miatta adom a fejem kenyérsütésre. Minél egészségesebb kenyeret ehes/sen/sünk. De van valami kikísérletezett speciális készliszt, amit csak bizonyos típusú gépekkel lehet elkészíteni, megveszek egy ilyet. Később, ha úgy kívánja a diétája, hogy csak ezt tudom sütni, ne kelljen gépet cserélni...Egyelőre azonban maradnék majd az itt fellelhető egészségesebb recepteknél. /HAUSER BM-820, ezt ajánlja a készliszt gyártója/Honnan tudhatnám meg, mi a minimális kenyérméret?...Megpróbálok rákeresni. Nincs véletlenül valakinek ilyen?
Szia Sipike! Üdvözöllek az oldalon, és jó sütögetést kívánok! Gyere kérdezz nyugodtan,itt mindig van segítség!
Szerintem kisebb kenyeret lehet benne sütni, arányosan csökkentve a hozzávalókat. Persze minden gépnél van egy minimális mennyiség,ami alá nem mehetsz, mert akkor nem dagasztja meg szépen a tésztát.
Tegnap regisztráltam itt...Keresgettem kenyérsütéssel kapcs. oldalakat, szimpatikusnak tűnt EZ, főleg a TÁRSASÁG! Mielőtt beruháznék egy kenyérsütőgép vásárlásba, tájékozódni szeretnék. Úgy látom kicist kolyabb lesz, mint először sejtettem. Bevezetésként lehet egy -talán idétlen-kérdésem: ha a gép 1100-1300gr-os kenyeret "tud"készíteni, akkor süthetünk benne kisebbet? Kb. 750gr...?
Limara ez a szokásos tejszínes kalácsrecid akkor, amiből készült ez a csoda! Úgy gondolod,hogy ez a lisztezett formázás a titka,hogy ne repedjen sütés közben szerteszét? Én is sütöttem most 3 kalácsot, viszonylag szépek lettek,de elég tömörek,nem mertem lágyabbra hagyni,azt gondoltam,akkor repednek.
Fruzska köszi a választ. Még pár kérdésecskét ha lehetne: a jénait ki kell valamivel kenni? Mivel szoktad lespriccelni? És ha jól számolom akkor a gépből való kivétel után eltelik 2 óra mire a sütőbe kerül. Talán jól számoltam,mert már annyira zavarban vagyok a tudatlanságomtól. Egyébként én is mindenhez friss élesztőt használok, de Margitka fehér kenyerébe van kefir, tehát tejtermék. Akkor kihagyhatom és mással helyettesithetem? Jaj bocsi ezért a sok hülye kérdésért, de szeretem meghallgatni a tapasztaltabbakat és mindig megfogadom a tanácsot. Pedig Te tapasztalt sütőmester vagy és Neked is kellett 2 hónap mire rájöttél a fortélyokra, hát akkor én mit is szóljak aki most kezdte a sütögetést és még rohadtul az elején tartok. Még egyszer is bocsi a tudatlanságomért és a sok naiv kérdésért,üdv:Anikó
Sziasztok! Itt az unokatesóm tortája, vaníliás és karamellás krémmel, a lapja pedig diós-kakaós. Finom lett, de az egységes vélemény szerint a lap íze teljesen elnyomta a krémekét. A lap viszont nagyon finom,így legközelebb valamilyen pikáns meggyes -tejszínes krémet fog kapni. A vaníliás és karamellás krém pedig egy sima kakaó és dió mentes vajas piskótában jobban érvényesül.
Köszönöm Limara, andrej ezt nektek is köszönhetem ám. ancsi 54 nekem ez a századik sütésem, á csak viccelek de mire rájöttem. Szóval Én úgy csinálom, hogy nem teszek lágyítót a tésztába és friss élesztőt használok. Jó feszes tésztát dagasztok a fehér kenyér programon az 3x20 perc. Aztán kiveszem a gépből, picit átdolgozom és letakarom konyha ruhával pihentetem 20 percig. Formázom mehet a jénaiba. 45 perc múlva megvágom a tetejét, lespriccelem és kb 1 óra mire rezegni kezd a tészta. Mehet a sütőbe közepes lángon 1 óra sütés az utolsó 10 perc fedő nélkül. A teteje azért barnul, mert nincs benne tejtermék.Ezért bereped a hülés során és ropogós lesz a héjja. Na nekem mire rájöttem kb 2 hónapra volt szügségem.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit