Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Nos, elkészült a kiadós rozsos kenyerem ( Margitka receptje ), mégpedig a módosított változat, amelyben tönköly is van! Ízre még nem tudom, de elég kívánatosnak tűnik, nem? Ja, és miért örülök neki ennyire??Mert ma reggel kaptam vissza a szervízből a gépemet!!!
Dondenene, ahhoz, h fel tudjál tölteni képeket, ahhoz szükséges, h vhol már a net-en legyenek a képeid ( tvn-oladlon, vagy ilyesmi helyen )A Súgó fórumozóknak c. pont alatt találsz leírást ehhez, bal oladlon!!
Hű Amarillisz! Ez nem könnyű kérdés. Keserűséget elvileg a már nem egészen jó, vagy rosszul tárolt liszt okozhatja. Én azt mondom, érdemes lenne mindent megkóstolni, mielőtt összeteszi a tésztát, úgy a liszteket, mint a magvakat. A magok is okozhatják. Vagy az olívaolaj is. Sajnos csak találgatok, igazából én sem tudom az okát, de a liszteknél és magoknál érdemes először keresni.
Buzablans (Index Mindennapi kenyerünk fórum, 4755. hozzászólás)
"Szerintem a következő átszámítást sok kezdő "házi pék" nagyon jól fogja tudni használni.
1 cs.Francia élesztő 11gr = 40 gr friss élesztőnek felel meg.
1 cs Francia élesztő 18 ml = 3,6 TK
1 TK = 5 ml
Ma aktivizáltam magam..Következő kérdésem, tesóm nutellás kalácsot enne...És nekem mindig gondot okoz, hogy töltsem meg a kalácstésztát, mert kifolyik belőle a nutella, sokszor már a fonáskor, ahogy "szakadozik" a tészta...
Ide is beteszem, bár Bezsa már írt rá, de hátha kapok ötletet arra nézve is, hogy daráló nélkül hogy zúzzak magot
"Én Kenyérkétől kérdeznék rozskenyér ügyben..De ha más tud válaszolni, akkor is nagyon hálás leszek!!..Én nagyon szeretem, ha a rozskenyérbe gabonamagok vannak. Sajnos csak búzát sikerült venne, de gondolom az mindegy..Szóval ezt hogy teszitek bele? Mintha azt olvastam volna, hogy előtte este le kell forrázzni, és állni hagyni..Ez így korrekt??..Darálni nem tudom, nincs darálóm".., akkor mi legyen vele?
Sziasztok nagyon lemaradtam, betegek a gyerekek, nincs időm semmire, ma megyünk Borsodba és csak hétfőn jövünk vissza. Viszek fényképezőt, mert szerintem drága anyósom bizti csinál sok szép sütit, ahogy én ismerem. Jövőhéten nekiállok én is a sütésnek, mert már hiányzanak a finom keltes tészták. Sziasztok kellemes húsvéti ünnepeket kívánok az egész családom nevében, és sok sok locsolást. Puszi
Hoztam a reggeli kávé, tea mellé egy kis kekszet: nálunk Dédi féle kókuszoscsiga a neve. Ropogós, könnyű, és nagyon finom! Vegyetek bártan, sok készült!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit