E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

Gabye Előzmény | 2008.04.14. 22:24 - #954

Kedves Pékmesterek, mire végignéztem a képeket, egész megéheztem! Mindenki nagyon szépeket sütött, gratulálok!

Az én hétvégém képekben:

Szendvicskenyér..Cserépkezdeményekkel!!!

Ez pedig rakott mákos..Legközelebb nem faksznizok muffin kapszlikkal, megy egybe a sütőbe


Kartika Előzmény | 2008.04.14. 21:39 - #953

pékecskék, visszanéztem, nagyon nagyon sok-sok szépség született! gratulálok mindenkinek!

Limara, van ostyasütőd? azzal készült az ostya?

Én is sütöttem hétvégén egy két dolgot.

1. kenyérke

 DSC00168n.JPG

2. gesztenyés alagut, egyben, megvágva:A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://s4.images.www.tvn.hu/2008/04/14/21/23/www.tvn.hu_0e8988ef8a4536b7bd2f6580861e5a6d.jpg”.

DSC00259n.JPG

 

3. túros pogácsa:

DSC00260n.JPG

 

 

Gyümölcskenyér fehérjéből:

DSC00265n.JPG


superkeri Előzmény | 2008.04.14. 20:52 - #952

     Sziasztok!

 Látom, az utóbbi napok is igen termékenyek voltak.

Szépséges kenyerek kerültek ki a  sütőkből: Moldvanm, Fruzska, Dojika, Emes, Neene keze nyomán

Masala, Jégkása Moldvanm, Moha hozták a finom sütiket ,              amit szívesen megkóstoltam volna

Limara! pazar volt a kínálat Nálatok!

 


bau Előzmény | 2008.04.14. 20:35 - #951

Ancsi54! A kalácsot úgy csináljuk csíkosra,hogy a dagasztás vége felé "kilopjuk a tésztát"...(-vagy kicsit megállítod a gépet,vagy gyors mozdulattal kiveszed a tésztát),és a felét visszatéve,adsz hozzá még kakaót,melyet pár csepp vízzel elkeversz.A két tésztát külön külön nyújtod,és csavarod egymásba.


ancsi54 Előzmény | 2008.04.14. 20:29 - #950

Masala, szia! Hogy tudod ilyen szép márványosra csinálni a kalácskát? Már én is többször próbáltam, amikor sipol a gép akkor beleteszem a kakaót, de nekem az egész kalács kakaós lesz. Pedig én ilyen márványosra szeretném csinálni. Miért vagyok ilyen béna, és miért nem sikerül nekem?

Tegnap én is próbáltam irni az általánosba, de engem is ledobált egyfolytában. Ma még nem próbáltam, de mindjárt megyek és megnézem hogy mi ujsi ott. Nagyon étvágygerjesztő dolgokat csináltatok megint, mindenkiéből harapnék egy falatkát


Neene Előzmény | 2008.04.14. 19:44 - #949

Masala! de jó, csak a Tiéd szebb lett!  Meg szívesen próbálok ki újat! de köszi!!


Dojika Előzmény | 2008.04.14. 19:31 - #948

Limara, a lepénykenyér receptjére én is vevő lennék

Masala, nagyon ügyes vagy!  Szépek a lekvárok,a muffinok, a kalács, a kenyér... minden.

Emes, Neene - szép kenyérkéket sütöttetek ! Bravó !

Moha, nálam is előfordul, hogy csinálok valamit, és a családnak nem tetszik az új recept...

Fruzska, szép kis csigáid lettek :

Én ma a sajtos hajtoványt próbáltam reprodukálni Ez lett belőle

 


Fruzska Előzmény | 2008.04.14. 18:51 - #947


masala Előzmény | 2008.04.14. 18:06 - #946

Neene ez a kenyér nem egy bizonyos recept alapján készül. Többnyire csak a folyadék és liszt arányát mérem, a többi szabadonválasztott. Általában 30 dkg tk. tönkölyliszt, 20 dkg rétesliszt , 20 dkg kenyérliszt és kb 4 1/2 dl folyadék, amiben van egy pohár kefír és a többi víz / vagy tej /. Ált. 1,4 dkg élesztőt teszek hozzá, de ezt mindég sütőben sütöm. 

Ha kevesebb lisztből sütök, akkor is szoktam 30 dkg tönkölylisztet és 30 dkg fehérlisztet keverni. 20 dkg öregtészta és 1,2 dkg élesztő és valamivel több, mint 4 dl folyadék. A folyadék menny. változik a liszt foly. felvevő képessége szerint. Figyelni szoktam dagasztás közben a tésztát és ha kell, akkor teszek hozzá még vizet.

Neene a Te kenyered is tönkölyös, azt írtad. Az a recept nem jó?

Emes nagyon szép lett a kenyered! Azt hiszem hamarosan ki kell próbálnom ezt a söröst!

Moha miért kell szétválni a sütemény rétegeinek sütés közben?


Limara Előzmény | 2008.04.14. 17:44 - #945

Moha! Hartyáni krémes - Limara


Moha Előzmény | 2008.04.14. 15:17 - #944

Limara melyik az a süti, amelyiknél a két lap között krém van és babapiskóta ( talán rummal locsolva?) ? Nem jut eszembe a neve, így meg nem találom a receptesben. 


Moha Előzmény | 2008.04.14. 14:44 - #943

Sziasztok!

Limara csodákat sütöttél már megint, azt a lepénykenyeret írd be légyszíves!  Ildikó én a múltkor elkészítettem a BBQ oldalast az általad beírt recept alapján, nem aratott sikert. Csak nekem és a nagylánynak ízlett.

Masala nagyon szépeket hoztál te is! Nekem is kedvencem a narancslekvár, még muffin nélkül is.

Emes a múltkori kenyereden felbuzdulva mondtam a férjemnek,hogy kérek egy kicsit a söréből kenyérhez, nem adott, azt mondta az eddigi kenyereim tökéletesek,maradjak annál.

Hétvégén megsütötte a nagylányom ( némi segítséggel) a madártej kockát, avagy intelligens krémest. Hát megint kiderült,hogy ilyen kevés munkával sajna nem lehet csodákat tenni süti téren. Nagyon szépen szétvált a sütésnél a 3 réteg, ahogy írták, de olyan rémesen tojásízű,hogy többet biztos nem sütünk. Senkinek nem ízlik.

madrtej-kocka.jpg Madártej kocka picture by Mohapekseg


Neene Előzmény | 2008.04.14. 10:00 - #942

sörös-tönköly 

Sziasztok! Íme, a tegnap estére sütött sörös-tönkölylisztes kenyerem. Nagyon finom lett, ropgós héjjal, szép belű kenyérke, de kívül olyan rücskös, nem csinos...mi lehetett a baj? Nem tudok rájönni, mert szpen megmagasodott, meg tényleg a szerkezete jó, talán formázáskor voltam béna?? Vagy lehetett volna lazább, ezért hasadt meg itt-ott?

Emes, a Tiéd nagyon szép lett!! Meg az összes finomság, Limaránál én is kerti-partiztam... tudod, Limara? Finom volt minden!!

Masala, a tönkölylisztes kenyered receptje mi volt, - nagyon-nagyon kívánatos! - Hol lelhető fel? ( nagyon szeretjük a tönkölyös kenyereket! )


emes Előzmény | 2008.04.13. 20:14 - #941

Sziasztok!

Fruzska, Dojika, Limara, Masala! Fantasztikus ez a felhozatal.   És kínzás is így vacsi után! 

Ma is sörös kenyérkét sütöttem de formában, és hibernált is volt, mert tegnap olyan késő volt már mikor bedagasztottam, hogy nem bírtam volna fönnmaradni. Így csak ma reggel lett sütve. Most ettük vacsira, de finom így is.

Jó éjt mindenkinek!


EmMargit Előzmény | 2008.04.13. 18:03 - #940

Szia Masala!

Jó, hogy írtál a társalgóban, nem biztos, hogy még visszanéztem volna ide.

Szépeket sütöttél, gratulálko hozzájuk!

A gépben sülő kenyérhez egyszerűen sok a 60-70 dkg liszt és ehhez még plusz a nyanya. Nem emlékszem pontosan, hogy milyyen géped van, de általában max. 1 kg-os fehér-, vagy könnyűszerkezetű kenyér fér el benne. Ez max. 60 dkg lisztet jelent, de nyanya nélkül. Nyanyussal szerintem max 45 dkg lisztből készítsél kenyeret, ez biztos elfér majd rendesen.

A rozskenyered nem tudom mióta kel, de azt igen, hogy annak bizony igen sok idő kell.

Remélem a csökkentett lisztes kenyér beválik majd, sok sikert hozzá, üdv, Margit


Limara Előzmény | 2008.04.13. 18:02 - #939

Masala! Nekem is volt már, hogy 7-8 órát is kelt az ukrán rozsom. Ha ma már nem akarod kisütni, tedd a hűtőbe és reggelre megkel biztosan. Vagy most langyosítsd be a sütőt és ott kelesszed még amíg meg nem nő. Minél lasabban kel, annál jobb lesz egyébként, tudom, ez nem vigasz

Kalácsot szerintem vedd vissza 50 dkg lisztre, akkor belefér az edénybe és lesz helye szépen megkelni.


masala Előzmény | 2008.04.13. 17:56 - #938

Szia Ildikó! Igen ilyesmihez tényleg kell egy kis idő! Ez az indok elfogadható a hiányzásra??


ILDIKO Előzmény | 2008.04.13. 17:52 - #937

Huhuuu MASALAM!

Lanyok, NE kimeljetek! ISTENI! Ha rajtam mulna, mar estere gurulnek! Olyan finomakat keszitetek! Vegigettem MASALAM. hihi Ugy latszik a nagy csend utan "idejonnek"-"ami"vegett nem voltatok. Nagyon ugyesek vagytok. 


masala Előzmény | 2008.04.13. 17:49 - #936

Még őrizgetem az ukrán rozskenyeret és noszogatom, hogy ébredjen már föl! Azt hiszem a kovászom mégsem volt igazán aktív! Van még remény arra, hogy ebből kenyér lesz?? Meddig hagyjam ébredezni? Nekem holnap reggel mennem kell dolgozni. Mit csináljak vele? Már legalább öt órája meg sem moccan!

A gépi kenyerem pedig szinte mindég fölreped a fölső szélén. Erre mondták azt--talán Margit is--, hogy a sütés kezdetekor hősokkot kap. Nem tudom tovább keleszteni, mert még így is ki akar jönni a gépből. Az élesztő sem sok benne, mert 1 dkg-nál nem teszek bele többet még a 60-70 dkg liszthez sem+ 15-20 dkg öregtészta. Limara mi a véleményed?


Limara Előzmény | 2008.04.13. 17:44 - #935

Hmmm Masala! Milyen jól néznek ki!


[Későbbi] [1034-1015] [1014-995] [994-975] [974-955] [954-935] [934-915] [914-895] [894-875] [874-855] [854-835] [834-815] [814-795] [794-775] [774-755] [754-735] [734-715] [714-695] [694-675] [674-655] [654-635] [634-615] [614-595] [594-575] [574-555] [554-535] [534-515] [514-495] [494-475] [474-455] [454-435] [434-415] [414-395] [394-375] [374-355] [354-335] [334-315] [314-295] [294-275] [274-255] [254-235] [234-215] [214-195] [194-175] [174-155] [154-135] [134-115] [114-95] [94-75] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?