Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Nagyon sok szep es finom dolgokat keszitettetek! En dolgoztam es mire hazaer az ember-leanya var a kovetkezo muszak. Nem volt idom jonni. Kozben gyorsan azert be-be kukkantgattam, mert KI? tudja megallni /hihihi/ hogy nem jon ide kukkolni es beszimatolni kerem!? Isteni illatokat hoz a NET -szele errefele! NAGGYON merges vagyok. Bevasaroltam es teli taskaval elbicikliztem a kerti centrumba 4db cserepet venni.Jol be is csomagoltam/2-3km!/ ERRE hazajovok, leallitom a foldre a fal melle a taskat, majd gondolta AAAZ dolok eggyet"" . Az OSSZES cserepem eltorott!! Pedig egy meglepetes lett volna nekem es Nektek is. Van 1 recim amibe az van hogy cserepbe kell megsutni a kenyerkeket . Foldimogyi/piritva/pisztacia, napraforgomag stb. Igy most "SUTHETEM CSAK"" meg. Az utobbi idoben nagyon ramjar a rud.A hocipom televan mar a tortenesekkel.Jon VALAHA JO?? IIIIS???
Most csakazert IS megsutom, DE sima formaba.
MASALA, ez tenyleg tipikus menza zsomisuti volt nalunk is.Nekem mindig izlett, mert nagyon jooo szakacsnenink volt a sajat konyhankon az isibe. Szegeny, mar biztos nincs kozottunk, de halas vagyok Neki mert sok finomsagot ettunk akkor. szeretitek a makos-gubat is?? Egyszeru laktato es olcso kaja.
Mindenkinek jo sutogetest. Nalunk kaja: tegnaprol Shoarrma+pitakenyer, es makaronit dobok ossze. Ha lesz meg energiam sutok is vmit.
Emes! Még annyi, hogy másnap finomabbnak éreztem ez a feketeerdei kenyeret... Ja, az enyémek sincsenek nagyon oda a tk, vagy rozsos kenyérért. Bár az is igaz, hogy a fehéret sem nagyon eszik...
Bea! Köszi a recit! Tényleg jól hangzik, de ennyi tk. liszttel nem csinálhatom meg az itthoniak miatt! Sajna!
Masala! Köszi! Természetesen nem értettem félre, és tudom mire gondolsz az egyformasággal, már nekem is feltünt, ezért néha nem 3, hanem 4 vagy 5 vágást ejtek rajta , hogy ne legyenek teljesen egyformák!
Nem akartam én ezzel a zsömlével flancoskodni! Nekem természetes, hogy Bulocskinak hívom, mert egész életemben menzán vagy üzemi kaján éltem és itt ez a neve. Csak mindég utálatosan elázott, vízízű tottyadék volt! Pedig jól megcsinálva nagyon finom.
8 / vagy 6 / zsemléhez 1/2 kg túró, cukor ízlés szerint, 2 cs. vaníl.cukor, 2 tojás sárgája és a fehérje felverve habnak, 2 ek. vaníliás pudingpor, a zsömlék kikapart belseje, mazsola, tejföl, hogy ne legyen nagyon sűrű.
A kivájt zsömléket tejben megfürdetem és megtöltöm. Egy kicsit duzzad a töltelék, nem kell púposra tölteni. Ráteszem a levágott kalapjukat, margarint kenek rájuk és alufóliával betakarva / nem szorosan / kb. 1/2 órát sütöm, leveszem a fóliát és még 10 percig sütöm. Nem öntöttem alá tejet, de úgy is lehet csak akkor nehezebb a tepsit elmosni. Hidegen isnagyon szeretem!
Moha nagyon szép a kenyered! Csak úgy kínálja magát. Pici szépséghiba csak ösztönzőleg hat.
Emes a kenyered olyan szép és egyforma, --félre ne értsd---mintha ugyan az a kép lenne mindég. Nagyon szép, formás kenyérke.
A sok gyakorlás és a sok önzetlen segítség meghozta a gyümölcsét! Sorozatban készülnek a szép és szebb kenyerek! Nem beszélve a többi kelttésztás finomságról. Az aranygaluskához nekem is már csak a diót kellene kiimátkozni a héjából.
Fruzska! Nagyon szép a kenyérkéd! Bea! A tiéd is szépséges, de miért feketeerdei? Ezt nem ismerem.
Köszönöm a dícséreteket! Néne! Ez Kisbence sörös kenyere. Itt, Margitkánál találtam, mindjárt ki is teszem neked ide. Ez a kedvenc receptem! Ezt egyszerűen nem lehet elrontani! Akik már régóta idejárnak, már biztos unják, hogy mindig reklámozom ezt a kenyeret, de szerintem még tanuló kenyérnek is remek! Nem győzöm dícsérni!
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, próbálkozom még! :))) Igazából, jó 20-40 perceket szoktam keleszteni a kenyereket, ameddig fel nem jön a jó nagy kelesztőtálban teljesen. Nagyon szépen szokott emelkedni!! :))) Az igaz, hogy csak 1x szoktam, ill. most 2x kelesztettem. A sütőt pedig elő szoktam melegíteni a sütési fokra. Majd kpróbálom hideg sütőben is. És ha kihagyom a tejterméket, hogy cserepes(ebb) legyen, nem lesz nagyon víz ízű? Ill. akkor csak annyi tej lesz benne, amennyi az élszesztőhöz kell, és margarin helyett olajat használjak? No igen, az is igaz, hogy mivel először lenyomta magáról a jénai tetejét, nem raktam rá visszza, és azóta tető nélkül sütöm, vízzel lespriccelve. Lehet, hogy azért sem cserepes? Teszek fel majd képet, ha rájövök, hogy kell... :) Üdvözlet mindenkinek! Mosolygi
A zsömlét nem kell tojássárgájával lekenni. Ugyanúgy kell spriccelni mint a kenyeret. A cserepek a gőztől keletkeznek, tehát vagy sütőzacsiban vagy két tepsi között célszerű sütni. Ezek hiányában egy kis tálba tegyél vizet a sütő aljába.
Limara, köszi a választ. Tényleg van gyors progi, de még sosem használtam, itt az ideje hogy elkezdjem. Igaz a gépem is még aránylag uj, 2 hónapos sincs. Eddig még csak az alapprogit használtam, meg a dagasztás-kelesztést. Na de majd most!!!!!! Nekirugaszkodok. Ja, és a tetejét lekenjem tojással? Meg kell spriccelni ugy mint a kenyeret, hogy szép ropogós, cserepes legyen?
Mosolygi! Azt írod, hogy összeállítod a tésztát, keleszted, átgyúrod és be a sütőbe! Ha ez így van, akkor itt a hiba, egyszerűen kihagysz egy kelesztést, ezért reped szét a kenyered és lesz nehézkes, mert nincs megkelve. Ha kézzel gyúrod a tésztát, akkor is követni kell a megfelelő sorrendet. Összeállítod a tésztát, keleszted, közben 1x kissé átgyúrhatod, jobban beindul az erjedés, majd formázod, és itt ismét keleszted. Ez fontos. Jó duplájára, háromszorosára, csak utána kezded sütni. Ha hideg sütőben, akkor számolni kell azzal, hogy még kel a sütőben is.
Ancsi! Jó lenne kikerülni ezt a 20 perces előmelegítést. Elkovászolhatja a tésztát, annál is inkább, mert a szendvicskenyérnél felfuttatott élesztővel dolgozunk. Kelle lennie a gépeden gyors programnak, ahol csak 3-5 percet melegít a gép. Én azt is úgy szoktam, hogy bekapcsolom a programot, és közben, míg az előmelegítés tart, addig mérem az üstbe a hozzávalókat, utána illesztem az üstöt a helyére. Így még ennek a pici előmelegítésnek a nagy részét is lefaragom.
Mindenkinek napsugaras, kenyér illatú jó reggelt ! A betegeknek mielőbbi gyógyulást, az ünnepelteknek minden jót és szépet kívánok.
Nekiálltam a zsemléknek és kiváncsian várom a végeredményt. Még soha nem sütöttem zsemlét, de nem adom fel. Vajon a tetejét le kell kenni tojással, és mitől lesz szép cserepes a teteje? Limara szendvicskenyerének a receptje alapján csinálom. Az én gépem ugy dagaszt, hogy előtte 20 percig előmelegit, ez ugye nem lesz baj és nem megy a zsemle rovására? Hát hirtelen ennyi kérdés jutott most az eszembe.
Gyönyörüségek születtek megint a tegnapi nap folyamán, mindenkinek GRATULA !!!!
Micsoda szépségek...megéheztem máris ( pedig nem rég vacsiztunk ) ! Emes, ez a sörös kenyér honnan van??...mármint a recept... kié az eredeti?? gyönyörűűűűűűűszép, nagy gratula!!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit