Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Biztos jön majd tőlem okosabb, de ha reped, az lehet azért is mert több folyadék kellene bele, cserepek akkor lesznek, ha a forró sütőből kivéve hideg vízzel lespricceled és hidegre teszed. Azt mondják, a tejtermékek akadályozhatják a cserepesedést.
Mosolygi azt hiszem, hogy akkor kelnie kellett volna, mert a melegtől hirtelen kelt és megrepedt. Meddig keleszted. Mi hideg sütőben indítjuk a sütést, mert még akkor is tud kelni a kenyér.
Segítséget szeretnék kérni! Az oldalatok hatására elkezdtem kenyérkéket sütögetni kézzel, kerek jénaiban, cipónak, ill. teflon "gyümülcskenyér formában" (nem őzgerinc). Megjegyzem, tényleg egyszerű :)))) Nem vagyok gyakorlott, rutinos, nincs nagyon helyi "szaktanácsadóm", nagymamám régen meghalt. ( Néha alapdolgokat nem tudok. ) Úgy szoktam sütni, hogy összeállítom a tésztát -Ekkor mindig szépen összeáll, lejön a tálról-, kezemről, szépen is néz ki, ahogy kell! -, kelesztem, kicsit átgyúrom, és be a sütőbe. Az a problémám, hogy bár teljesen feljön a tészta a kelesztőtálban, egyszer úgymond púpos is lett, de,... Sütéskor eddig vízszintesen, középen mindig ketté repedt. Miért? S ízre, állagra pedig olyan nehézkes. Nem fojtós, de nehéz. És nem cserepes sosem a kenyerem. Kefírt, sütőmargarint szoktam bele tenni, kis vizet. Ma kétszer kelesztettem, és többet gyúrtam, dagasztottam rajta, de nem lett látványosan jobb. :( Köszönöm a segítséget előre is! :))
Sziasztok! Látom megint mindenki ügyeskedett és szépeket alkottatok. Egy olyan kérdésem lenne, holnap reggel szeretnék zsemlét sütni. Limara szendvicskenyerének a receptje alapján. A napokban mintha valaki emlitette volna hogy tej helyett vizzel csinálta. Jól emlékszem, vagy esetleg keverem valami más recepttel? Én is vizzel csinálnám, mert tejjel szerintem kicsit édesebb lehet az ize. Vagy rosszul gondolom? Segitsetek légyszi!! A többi dolog ugyanugy müködik, már mint a hozzávalók és a mennyiség is, és a viz is 2 dl ahogy a receptben van?
12 db zsemle 12 db tojás 10 dkg sonka 3 db közepes gomba 5 dkg sajt 2 dl tej só bors petrezselyem fokhagyma
De ha jól látom, Masala az édes verziót csinálta. Különben meg azt hittem, hogy túró van sütve valami extra péksütibe! Hát ma úgy látszik semmit nem tudok! ;0)
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit