Előzetes beszélgetéseink alapján indítottam ezt a fórumot. Kívánom, hogy mindenki, aki elszánja magát egy kisebb vagy nagyobb fogyókúrára, a végén sikerélményről tudjon majd itt beszámolni. Remélem ehhez tudunk itt egymásnak segítséget és bíztatást nyújtani.
NEkem is huzos volt a Husvet, bar egy ideig turte Miklos.... de en is vegig kellett kostoljam a 'repertoart'.. es meg kellett gyozodjek, hogy evrol-evre jobban megy nekem... no de eleg a bocskodesbol... az a helyzet hogy jocskan visszaszedtem (kb.masfel kg-t), de ezt foleg a centikben erzem. Ma meg bejott egy szulinapozas, ugyhogy fel is tettem az i-re a pontot.
Szep hetveget mindenkinek, es kitartast mert mindjart itt a nyar es le kellene vetkozni...
UI: sok ismerosom megjegyzi, hogy jocskan lementek a kilok, az arcomon is latszik.. no de a cel meg minusz 7 kg
Gondoltam, hogy Húsvét némi megpróbáltatást jelent majd a fogyókúráknak. Sebaj, most aztán újult erővel lehet belefogni. Egy kis (de tényleg kicsi) kilengés nem árthat meg.
Nogea! A salátából csak a főzeléket tudom még. Ezt a gyerekeimnek csináltam, amikor elkezdtek főzeléket enni. Én egyszer megkóstoltam, de szerintem elég borzasztó
Kriszti! Hajrá, de óvatosan
Szokimoki! A vírus nem jó , még a neki köszönhető fogyás sem. Ez elméletileg visszajön a betegség után. Ha nagyon vigyázol majd, akkor talán meg tudod tartani. A legfontosabb azonban nem is ez, hanem hogy gyógyulj meg minél hamarabb!
További nagy HAJRÁ mindenkinek és írjatok néha, legyetek szívesek, szerintem mindenki kíváncsian várja a többiek híreit is. Üdv, Margit
Ennek a jó kis vírusnak köszönhetően, már csak 2 kg-ra vagyok az áhított súlyomtól! Ez nagyon jó, de inkább ilyen áron kihagytam volna. Nincs 4 napja se túró rudi, de más sem nagyon. Most átéltem hogy szegény nagyfiam mit érezhetett a múlt héten ettől a jó kis hányós hasmenős vírustól. majd meglátom, hogyha visszatérek a régi kerékvágásba, hogy mi marad belőle!
Sziasztok! Nem véletlen ekkora a csend,így a Húsvét kapcsán.....Nálam pl. Ügyesen tartottam magam hétfőig,de akkor végig kóstoltam mindent,amit csináltam. :-(((( Ennek eredményeképp egy fél kg .visszajött,de holnaptól ismét szigor lesz,és újult erővel folytatom.Mindenkinek sok sikert,és akkor ismét HAJRÁ MINDENKI!!!!!!!!!!!!!
Sziasztok !
Húsvétkor azért volt sonka+kalács+tojás, de mást nem nagyon ettem. Mostanában folyton becsúszott valami finomság. Most aztán böjtölök.Ma reggel 2 kocka sajt/zsirmentes /2 szelet pulykamell sonka.
Ebéd, sóskafőzelék,zabkorpás kefírrel habarva.Háááát ez nem az igazi volt de +lehetett enni.Főtt tojással.Vacsorát még nem tudom de szerintem fejes saláta valamilyen öntettel mert a kertemben saláta dömping van.
Tényleg nam tudtok salátából valamit ?már a salátán kívül mire lehetna használni ?
Üdv! Nogea
Nagyon szépen köszönöm, hogy segítettél :-)) Most már kiteszem a fogyis receptek közé. Szerintem meg fogom csinálni, csak azt nem tudom, hogy min. Gyümölcscentrifugán csináltad?
Örömmel segítek Neked, ugyis mindig Te segítesz mindenkinek. Én kinyomtatni szoktam a recepteket és lefűzőm azokat téma szerint egy-egy mappába. De nagyjából emlékeztem, hogy amikor Kenyérke írt a vörös szuszójáról amit céklával készített akkor volt róla szó az általános részben.
Azt tudtam, hogy Nelly receptje (msot ide másolom Neked):
" 3 kg céklát, 1 kg répát és 1 db öklömnyi zellert megpucolok, és gyümölcsprésen lepréselek. Aztán 3-4 ek citromlét és kb 2 ek mézet adok hozzá, és minden nap iszok belőle 1 fél kávéscsészényit.Nekem vérnyomás szabályozó, emésztést szabályozó, emellett rákmegelőző hatása van, és persze nagyon finom. A citromlé és a méz ízlés szerint természetesen változtatható, ki mennyire szereti savanyán és édesen. Persze az immunrendszert is erősíti."
Margitka ! Én ma megint megvettem a fenti mennyiséget, így a hétvégi programunk meg van. Kíváncsi vagyok Nektek hogy ízlik. Üdv.Julika
Sziasztok !
Rég voltam erre mert a jóidőben kint voltam folyton,most meg meghalt a gépünk így azt szerelgették.
Picit+is álltam a fogyiba mint írtam, de visszaálltam a fogyimenüre megint.
Sütöttem tönkölyzsemlét most az volt a reggelim.
A tegnapi meg az a karfiol pont amit Kriszti írt, én azt régóta csinálom, de sajtal. Szerintem az óvári zsírszegénnyel nyugodtan lehet. Fini!
Most meg akarom csinálni Endzsi sajtját, mert tegnap a tescóba nem vot semmi.
Margitka, sóska megint, mi van ha kefír+ tönköly lisztel habarom ? Az már nem ok? Üdv! Nogea
Szia Margit! örülök,hogy tetszett,persze karfiollal is biztos finom,de nekem most brokkolim volt.Gondolom lehet turbózni sajttal,de az az én kalóriáimba nem fért már bele.Nekem ez önálló étel,de valami sült mellé köretnek is jó lehet..Hamarosan küldöm majd a képet,mert így ahogy írok róla is összefut a nyál a számban....,tehát nemsokára megcsinálom.Most gyorsan lefekszem,nehogy megéhezzek...Üdv,Kriszti
Nagyon jól hangzik ez a brokkoli recept, át is tettem a fogyis ABC-be, itt nem vész a feledés homályába :-)) Ha küldesz majd képet hozzá, akkor azt is melléteszem.
A korábbi ruháidba visszafogyni nagy öröm. Az én, szülésem környéki ruhatáram már - divatozás ide vagy oda - sehogy nem állná meg a helyét. Az már sajnos egy kicsit régen volt :-)) Szívesen visszatekerném az idő kerekét :-))
További sok sikert kívánok, minden jót, üdv, Margit
Az igazság az,hogy nehezen válok meg olyan dolgoktól,amik közel állnak /álltak hozzám.Ez történt a régi ruhatárammal is,megvan mindenem,még a gyerekek előttről,hát az nagyon klassz lenne,ha azokba beleférnék,már 1-2 db-ot elő is kerestem,ez nagyon motivál...Persze azért majd veszek 1-2 új dolgot,de addig még van egy tizes(kg) hátra..Soha nem követtem a divatot,mindig csak az érdekelt,hogy egy ruhában én jól érezzem magam.így még most is bármelyik darab megállná a helyét...
Pitypang! azért itt vagyunk és szívesen segítünk,ha valami kérdés adódik.Ennyi emberből valaki biztosan tudja a választ,és az pedig egy percig sem vitás,hogy bárki szívesen tenné!!!A beszélgetésbe mi is belehúztunk,nagyon aranyos,ahogy napról-napra tanul valamit.A legjobban persze a "NEM" megy,szinte mindegy is,hogy mit kérdezek,de már ő is elneveti ilyenkor magát...Annyira helyesek ilyenkor (is) !
Ma egy érdekes és finom ebédet ettem.Nem tudom,ismeritek-e ,én nagyon szeretem a prézlis karfiolt.Ezt lightosítottam kicsit.Nem tudtam fotózni,mert elemhiányom van,de hamarosan megint megcsinálom,akkor csinálok majd képet is.Szóval a brokkolit megfőztem vegetás,petrezselymes vízben,majd mikor már majdnem teljesen puha,kiszedtem.Pici olíva olajjal megpirítottam egy kevés zabkorpát,és ebben forgattam meg a rózsákat,majd egy tepsibe rakosgattam,egymáshoz közel őket.Kefírben elkevertem a tojás sárgáját és ezzel bőven meglocsoltam,majd megsütöttem.Nekem nagyon ízlett,hátha valakinek megtetszik.Üdv,Kriszti
Segítenél nekem? Szégyellem, de nem tudom, hogy hol a recept, szerintem én ezt nem mentettem ki sehova (mármint bármelyik receptes ABC-be). Visszolvasnék, de azt sem tudom, hogy itt szerepelt-e vagy az általánosban. Ha emlékszel vagy elmentetted a receptet, akkor írd meg légyszíves.
Tulajdonkeppen nem kellene nagy ugy legyen az uj recept kiprobalasa, de engem elrettent az a szakszeru es egyben bonyolult leiras, ahogyan el kell kesziteni. No meg az is idegesit ha 20 fele hozzavalot ker a recept.
Kriszti!
A kezi dagasztastol sem riadok vissza, csak nem tudom milyen edenyben suthetem, hany fokon stb.
A hust nagyon szeretem, csak nemreg kiderult, hogy begombasodtam es kerulnom kell a cukrot, feher lisztet es minel kevesebb hust lehet enni es csak feher hust. Mukodik a dieta, csak irto nehez betartani. Ha a masik oldalrol nezem a dolgokat, akkor orulhetnek mert a kilok menegetnek lefele.
En is 13 honapig szoptattam, 6 honapig kizarolag anyatej. Az en lanyom 2004 december 5-en szuletett. Egy honapja indult meg, mostanaban a szaja eredt meg.
Legyetek jok, gyogyulast a betegeknek, kitartast a fogyozoknak.
Meg lehet inni azért nem olyan borzalmas és ugye mivel csak egy fél kávéscsészényit kell egyszerre így nem sok. Habár mi megisszuk a gyógyteákat is minden probléma nélkül. Egy natur zöldséglé tulajdonképpen. De mi tavaly nyáron is csináltunk sárgarépa, alma, cékla lét. Szerintem probáld ki ! A megadott mennyiségből nekem kb. 2 liternyi lett,de nem érdemes kevesebb mennyiséggel elkezdeni, mert igen macerás. Én is befogtam a páromat, én pucoltam, daraboltam a párom pedig a lét csinálta a géppel. Üdv.Julika
El is felejtettem Nektek újságolni, hogy megcsináltam a céklalét, srágarépával és zellerrel. Elfeleztem, a pároméba mézet, az enyémbe pedig mézpótlót raktam. Már több mint egy hete iszogatjuk reggelente. Lassan kellene még egy adagot csinálni, mert fogyóban van. Üdv:Julika
Csak csatlakozni tudok Krisztihez. Sokszor csak úgy néz ki, hogy valamit nehéz, komplikált megcsinálni, majd amikor már benne van az ember, akkor jön rá, hogy nem is volt nehéz.
A leglelső kenyérsütőgépemet azért kaptam, mert nekiálltam a robotgép dagasztólapátjával kenyértésztát dagasztani és így kenyeret sütni. Tetszett a férjemnek és értékelte a kitartásomat, így meglepett egy kenyérsütőgéppel.
Ha bármi adódik, amit szeretnél megcsinálni és kérdésed van vele kapcsolatban, kérdezzél, biztos vagyok benne, hogy mindenki szívesen segít. Nem csak kenyérfélékre gondolok :-))
További sok sikert kívánok és várom jelentkezésedet, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit