Előzetes beszélgetéseink alapján indítottam ezt a fórumot. Kívánom, hogy mindenki, aki elszánja magát egy kisebb vagy nagyobb fogyókúrára, a végén sikerélményről tudjon majd itt beszámolni. Remélem ehhez tudunk itt egymásnak segítséget és bíztatást nyújtani.
Eddig sikerült a korábban leadott 5 kg nem vissza-hízni. Valahol olvastam, hogy ahány kilót fogytunk, annyi hónapig kell vigyázni, mert nagyon gyorsan vissza lehet szedni.
A Testkontroll c. könyvből van egy recept: New York-i hammbe.
Ez egy pita vagy kukoricás tortilla tésztába rakott-- nyers zöldségfélékből készül finomság. Ezt én magam sütöm, kicsit átalakitva, és ezt neveztem teljes kiőrlésü lisztből készült palacsintának. Receptet is irok, ha érdekel valakit.
A kisütött tortillat kevés majonézzel megkenjük, és arra kell tenni a különféle csirákat, reszelt káposztát , brokkolit , savanyú káposztát stb. A tésztát fel kell csavarni, mint egy palacsintát, és már hamm-be......lehet is fogyasztani hidegen, melegen.
Viki, mondok neked valamit! Vettem én is bio tönkölybúzát csíráztatni. Beáztattam 1 éjszaka. Három napig csírázott. Ilyen lett.
Abszolút nem hasonlít arra a nem bio-nem tönköly búzára amit régebben használtam és amik két nap alatt úgy kicsíráztak és összekapaszkodtak mintha hallottak volna arról, hogy egységben az erő.
Mindegyik eresztett egy kis csírát, de az inkább 1mm-es volt. Volt egy pár amelyik nagyobbra nőtt, de az volt a kivétel.
Viszont mindegyik puha, könnyü enni, nem büdös. Lehet, hogy a tied is ilyen volt csak nem láttad a picike csírát?
Amit itt az üzletben árulnak az sem nagy csírájú, úgy néz ki mint az enyém. Nem tudom mitől függ, talán ez egy ilyen fajta?
Zsuzsa ! El is vagyok a búza miatt keseredve. Ki is dobtam most már az egészet. Pedig még két kísérletet tettem, de azok sem hajtottak ki.
. Zacskóját 3 év garancia volt. és természetese Bio.
Raim-Marika! Tudod, hogy mindent elkövettem velük ? Sőt!!!! a búzák teljesen egyedül voltak, tehát ez sem lehetett probléma.
A megmaradt magvakból megpróbálom még egyszer úgy, ahogyan ajánlottad, csak már nem nagyn tudom hova tenni őket, mert tele van a konyha és az étkező ablakom a paprika magokkal, s már a paradicsom magokat is lassan földbe kellene dugdosni, mert harmadik napja vizes vattakrong között vannak.
Marika, a Te csíráid egyszerűen gyönyörűek.
Nekem egyedül a retekcsíra és a napraforgó jött be, a többi vagy ki sem kelt, vagy szörnyű büdös volt.
A lucerna csírákat sokszor öblitem, de sajnos igy is marad benne magocska. Miután sok minden van együtt a palacsintába, nem is veszem észre, igy kevésbé zavar.
Mariska, igen, lejönnek a magok de akkor is benne vannak a csírák között, nem? A legnagyobb részét sikerül kimosnom, de még sok marad benne. De Marika képén nincs benne. A link jó most, klassz gép! Ezt akarod megvenni vagy már meg is van?
Csak kiváncsiságból bíztatnálak, hogy próbálj úgy csíráztatni ezekből a lusta magokból, hogy csak egy fajta legyen egyszerre az edénybe. Mondjuk, csak egy tejfölös poharat használsz, a tetejére teszel gézt, amit egy befőttes gumival leszorítasz. Ezen keresztül öblited, és fejre állítva egy tányér peremére teszed, hogy levegőzni tudjon. Azért javasolnám ezt, mert elképzelhető, hogy bizonyos magok gátolják más magok csirázását. Ez persze csak feltevés.
Szia Viki!
Elnézést, hogy megkésve válaszolok, de nem tudtam használni a gépet.
Itt küldöm a csirákat, amiket már azóta meg is ettem.
Teljes kiőrlésü lisztből csináltam palacsintát, és abba tettem hagymával, brokkolival, nyers sütőtökkel és hordós káposztával kevert csirákat. Finom volt.
Rabim-Marika ! Már napok óta emlegetlek, hiányoztál, s kiváncsi is voltam a csíráidra. Nekünk eddig a legjobban a retek, a napraforgó jött be
A búza pl ki sem csírázott, de azért megpróbálkoztam másodszorra is vele, de most is ugyanott áll, ahol több, mint egy hete. Igy aztán fogom és az egészet kidobom, mert még tyúkom sincs, aki megegye.
A vöröskáposztám és a lucernám szintén ugyanezt csinálta. Egy nagy rakás semmi sem lett belőlük. Pedig a lucernát nagyon vártam.
Megnéztem a zacskókon a jótállási időt, az van rájuk írva, hogy 3 év. Ez alapján müködniük kellett volna. S mindíg hozzáteszem, hogy akkor a többi miért csírázott ki olyan szépen ?
Ha a Tieid kicsíráznak és már ehetők is, nem tennél fel róluk képet ? megköszönném.
Nekem az ünnepek altt visszajött kilók, dkg-okban kezdenek elfogyni, de nagyon nehezen. A múlt héten kénytelen voltam kihagyni egy tánc órát aminek nem nagyon örültem. Nálam most, retek, búza, póréhagyma, vöröskáposzta csírázik.
Kenyérfélét is most tk.magos kenyeret sütök, ízlik is és kevesebb kell belőle.
Nem tudom, Te hogy vagy vele, de nekem a kilók most kezdtek táncolni. Lement a múlt héten végre 2 kg, és tegnap vettem észre, hogy megint vissza is jött. Igaz, sok sütemény volt nálunk az utóbbi időben. Sajnos , nem tartottam be a magam által felállított szabályokat, ennek köszönhető.
Viki !
A retek csira nekem is nagyon izlett! Most lucerna és vöröskáposzta van soron. Ennek legalább egy hét kell, hogy kicsírázzon.
Yldyco! Ezek az enyémhez képest királyi díszben, akarom mondani csírában pompáznak. Na az enyém egy gyötredelem volt. Ki is dobtam az egészet, mert még a hatodik napon sem volt ennyi csíra rajta.Csak azt sajnálom, hogy félkilós kiszerelés volt, de már nem próbálkozom vele ujra, mert szerintem a többi sem külömb.
A vöröskáposztám nekem is most bomtakozik. de én ennek is "büdös" szagát érzek. Nem romlottat, csak úgy büdöset. Lehet, hogy nálunk sem lesz nyerő.
A napraforgó, pedig olyan másfél napos és szépen pattogzanak ki.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit