Előzetes beszélgetéseink alapján indítottam ezt a fórumot. Kívánom, hogy mindenki, aki elszánja magát egy kisebb vagy nagyobb fogyókúrára, a végén sikerélményről tudjon majd itt beszámolni. Remélem ehhez tudunk itt egymásnak segítséget és bíztatást nyújtani.
Én Süssina folyékony édesítőszert használok, ebből kb. 2 (nagy) kávéskanálnyi felelhet meg 10 dkg cukornak. Nem teljesen pontos, de kiindulásnak talán jó lesz. Érdemes eleinte nyersen megkóstolni a tésztát és korrigálni ízlés szerint.
Én is válaszolok, de csak ugyanazt, mint Szokimoki! Az a recept, amit keresel, amit Szokimoki írt. Sok sikert hozzá, ha kipróbálod, majd meséjl róla, hogy ízlett. Üdv, Margit
Köszönöm a túrós pogácsa receptet, átteszem változatlan formában a diétás receptekhez. Tulajdonképpen egy rész lisztet biztos át lehetne benne cserélni tk lisztre és akkor végképp a fogyis diétában is megfelel.
Megértem, ha kevés az időd és az energiád az esti jelentkezéshez, de én sajnálom, ha valaki el-elmarad az ismerősök közül. Legalább időnként néhány szóban, ha jelentkezel, akkor már tudom, hogy rendben vagy :-))
További sok sikert kívánok és várom jelentkezésedet, üdv, Margit
a munkám nagy része szám.gépes, ezért este már nem igazán kívánom a monitort nézni, meg a háztartás is estére marad. Vagy éppen a hazahozott munkát csinálom.
De ma délután azért sütöttem, de megint a saját fejem után, de szerencsére nagyon jól sikerült. Szerintem még a diétába is be lehetne illeszteni. Igaz, hogy sima fehér lisztből csináltam, de cukor nélkül, és sovány túróval.
Igazából túrós pogácsát kívántam meg. A recepteskönyveimet és a honlapodat nézegetve, mind olyanokat találtam, amiben viszonylag sok margarin kell. Sajna megfigyeltem, hogy olyan tésztafélét nem bírok, amibe viszonylag több margarin vagy olaj, vaj stb van, ezért gondolkodtam, aztán nekiálltam (igazat megvallva tojásom nem volt itthon, így ez sem lett bele)
50 dkg liszt
50 dkg túró (montice sovány túrót használom, az állaga miatt is ez most előnyösebb)
3 dkg margarin, 2,5 dkg élesztő, ca 2 dl tej, só,
élesztőt a tejben megfuttatni, lisztet, sót, margarint összekeverni, majd a túrót hozzámorzsolni, ezután az élesztős tejjel jól összegyurni, majd kidolgozni.
kb 3/4 órát hagytam pihenni/kelni, majd átgyúrtam, kisodortam, 4-be hajtottam, majd megint kb 1/2 órát pihent/kelt, majd sodortam, hajtogattam, sodortam és rákentem Brindza sajtot(kostolni vettem, és magában nem igazán ízlett) majd hajtogattam és sodortam. Tetejét tojással megkentem és reszelt sajttal megszórtam, majd kiszaggattam. A tepsiben még ca 15 percig kelt, aztán 200 fokos sütőben félig megsütöttem, majd 175 fokon készre sütöttem.
A férjem nem győzte enni, valami szokatlan íze van, de nagyon finom. Már alig van belőle.
Nagyon örülök, hogy jelentkeztél, hiányoltalak ám :-))
A Molnárka réges régen volt egy péksütemény, bár mostanában hallottam, hogy újra leeht kapni, de én nem talákoztam vele. Kalácsos jellegű a tésztája de nem annyira édes és valamennyire azért sós is. Kicsit a Hamburger zsömle tésztájához hasonló az íze. Ezt régen tormakrémmel és sonkával lehetett szendvicsként venni, de ez ám még abban a világban volt, amikor szendvicseket nem nagyon árultak sehol és hamburger és tarsai még nem költöztek be Magyarországra :-)) Valamelyik nap eszembe jutott a pacsniról és eldöntöttem, hogy etz nekem ki kell próbálni. Azóta elég sokan sikerrel megsütötték és úgy hallottem, hogy mindenhol sikert aratott. Érdemes kipróbálni, ha szeretitek az enyhén édes tésztához a sós dolgokat.
A diétás kenyeret én is ki fogom próbálni, a fimanak a fogyókúrájába biztos segítség lesz, csak még nem jutottam hozzá. Valahogy ennek nehezen állok neki, magam sem tudom, hogy miért.
Várom további jelentkezésedet, írjál, hogy hol tartasz és mi újság Veled, máskor is. További szép estét, üdv, Margit
sajnos már egy hete is volt annak, hogy olvastam volna a fórumot,de most végigolvasam a hét sütés-főzéseit, és gratulálok annak, aki ennyi finomság láttán és olvastám még képes fogyózni. Eszméletlen, hogy miket nem süttök. Mi az a Molnárka? képet láttam róla, nagyon guszta lett.
Margitka, már többször is megsűtöttem a diétás kenyeret, amibe élesztő sem kell, vékonyra kell sodorni, háromszögekre vágni. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, isteni finom, és nagyon hamar elkészül. Ez azért is előny, mert mióta dolgozok, nincs igazán időm arra, hogy "igazi" kenyeret süssek, mert az sok időt igényel.
Bár nem írtam, de örömmel olvastam a beszélgetéseteket. Remélem továbbra is írtok az eredményekről és jelentkeztek a napi diétátokkal, receptekkel. Én várom ám!!
Kriszti! Várom a képet a Wokos képedet is, kíváncsi vagyok rá!
Hogy vannak a betegek? Meggyógyultatok már?
További sok sikert kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Sziasztok! Ne főzzetek,mert folyik a nyálam.Tegnap nagyot bűnöztem,mert ettem az általam sütött kalácsból.Annyira finom lett,mindenkinek ízlett!-persze Margit receptje.Én is Wokoztam a héten.Régebben a tescoban vettem egy pár féle fűszerkeverékez/pácot mindenféle kínai kajához valót.Én nem szoktam nagyon sok fűszert a gyerekek miatt,csak fokhagyma,gyömbér,szójaszósz megy a kínai kajákhoz.Most kipróbáltam az egyik keveréket,valami nagyon fini lett.Majd lefotózom,hátha valakivel szembe jön ,érdemes kipróbálni,semmi egyebet nem is tettem rá.És tartósító és színezék mentes!!!! Üdv,Kriszti
Szokimoki ! Az előbb elfelejtettem, hogy én mindenképp úgy csinálnám, hogy a husit külön megpárolnám és külön a zöldségeket. Amikor a zöldségeket kezded párolni akkor az olajon apróra vágott fokhagymát piritsál meg (de tudod szinte rögtön kell a többi zöldséget beletenni, mert keserű lesz a fokhagyma). Ez is jó kis ízt ad az ételnek. Rizst lehet köretnek adni hozzá. Pl. én most vettem ki egy adg ázsiai mogyorós rostélyost a mélyhűtőből. Főztem hozzá ki egy kis rizst és azt vacsiztuk.De nem akarok ám okoskodni, csak segíteni Neked. Üdv.Julika
Köszi az ötletet Julika! Egy kicsit le is kapta, úgyhogy ez az alaplé is jó ötlet. Ezeket a fűszereket amit írtál,még nem nagyon használtam, de ezt is beszerzem majd.
Holnapi menü? Az még nekem is kérdőjel.Majd meglátom.Ez a wokos utánzat is csak nekem ízlik, a párom kóstolgatja, a nagyfiam bele se szagol, a kicsi csak a húst eszi.Na ezeknek főzz olyat amit mindenki megeszik.Százszor jobban szeretek sütni, az ha nem sikerül, max. fél kg liszt bánja, de ha valami kaja nem ízlik az már egy kicsit drágább mulatság, pláne ha meg is marad és ki kell dobni.Hát ez van.
Szia Szokimoki ! Örülök, hogy kipróbáltad a wokos kaját. Mindegy miylen zöldségeket teszel bele, amit szerettek vagy ami van otthon. Esetleg még fűszerezhetted volna egy kis törött borssal, curryvel vagy kínai fűszerkeverékkel. Esetleg lehet egy leveskockából egy kis alaplét készíteni azzal felönteni és egy kis ételsűrítővel besűríteni. Ezek csak ötletek és javaslatok azért, hogy bátrabban fűszerezd legközelebb és szerintem egyszerre csak egyik féle szószt használd.Üdv. Julika
Sziasztok! Jobbulást a betegeknek, és tavaszt végre mindenkinek!Attól minden nátha egy-kettőre lelépne!
Pár éve meglepte magát a férjem egy wokkal, igaz még egyszer sem használta. Én se sűrűn, valahogy a nagy családnak nem tudtam kiadós kajákat összehozni benne. Nem beszélve arról, hogy a párom nem is igazán szereti a belevaló szárazabb husikat.
Na,de most a diéta alatt ki lett rendesen használva, ami nekem nagyon bejött nem is kínai kaja, hanem a gyros. Még csak csirkemellből csináltam. Mivel hirtelen sül, nincs ideje kiszáradni, hihetetlenül finom lesz a hús, csak a baromfikórság nem biztos, hogy elpusztulna ennyi hőkezeléstől, na netán lenne benne.(de csak pöcsétes pipit veszünk) Úgyhogy most ez egy kicsit visszatart a gyrostól. Majd megpróbálom marhahúsból, az csak kerge lehet max. :-)))
Hétközben csak a két kissebb leányzó van meg a párom de hál istennek eddig mindent megettek amit sütöttem.
Kisültek a molnárkáim de most nem olyanok lettek mint a múltkor hanem felfújt kiflikre hasonlítanak, vagynem is tudom mire. Azt sem hogy miért, pedig a múltkor olyan szépen megtartották a formájukat, na nem baj. Az íze legyen jó, az meg tuti fini.A lányok már itt várják hogy kihűljön. Wokos kaját én is így szoktam, én zepteres serpanyőbe, az is valami teflonos féle. Próbáld ki a wok mixeket. Szerintem nagyon finomak.Van több féle is.Claasik,thai, tescóba is lehet kapni. A Múltkor a classicból nagy csomagosat vettem. Igaz nem épp olcsók, de finik. Én a szószoknál úgy szoktam hogy vagy egyik, vagy másik, a kettőt még nem kevertem, de biztos fini. Holnap mi lesz a menü ? Üdv! Nogea
Szia Nogea!Hűha, az igen! Népes család, így van kinek sütögetned! Nálunk csak a fanyalgás megy a kalácsra is meg a legtöbb újdonságra is.Pedig mindíg úgy sütnék! Odatettem most a páromnak a molnárkából szendvicset (cs.mell sonka, tormakrém) kíváncsi leszek a véleményére.Próbáltam most egy wok receptet teflonserpenyőben.Az túlzás hogy recept, volt itthon csirkemell, felvágtam, olívaolajon megfuttattam,aztán tettem bele mexikói zöldségkeveréket, zöldbabot (ezek voltak itthon) aztán tettem rá szójaszószt, meg worcestershire szószt meg sót. Nekem kicsit furcsa íze van, (mint aki még nem evett ilyet) de nem rossz.Hát ez a mai termés.
A recept sajátom, gondoltam beteszem a fogyis fórumba, de látom nem túl jó az ötlet.
Láttam a képeket a gyerekekről aranyosak. Nem semmi hogy még szoptatsz !Gratulálok.
Az enyémek már nagyok.Az első házasságomból van nekem egy 18 éves lányom ő már külön lakik. és egy 16 éves fiam,ő velünk.A páromnak van az előző házasságából egy 15 éves lánya ő még itt él velünk , van egy 30 éves fia, egy 27 éves lánya és egy 22 éves fia ők már külön, és végül de nem utolsó sorban a közös csemeténk aki 12 éves. Tehát ők már nagyok, de visszasírom mikor még akkorák voltak mint a tieid !
Kelnek a molnárkáim, csak összehoztam őket.
Te hol tartasz ? Üdv! Nogea
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit